perspektiv

plugg- och grubbeldag. pluggandet har skett med autopiloten på och därför har jag kunnat ägna mig åt grubblandet. har tänkt mycket på a idag, på begravningen och orättvisan i att någon ska behöva dö bara 12 år gammal. har försökt att tänka på "sagan om den gamla, gamla själen" men det har faktiskt inte hjälpt nämnvärt idag. kan inte se att det fanns någon mening med att det blev som det blev. vad var meningen med att a skulle tas ifrån famlj, vänner och alla andra som tyckte om henne och lämna oss kvar här?

men idag har jag ändå lyckats få någon sorts perspektiv. jag kan inte låta bli att undra varför man (läs jag) fortsätter att ödlsa kraft och energi på saker som egentligen inte betyder ett skit. borde bara rensa bort det som inte betyder något och fokusera på det som är viktigt.

viktigt för mig just nu är att bli klar med min utbildning, få ordning i mitt hem. få lite struktur i mitt liv helt enkelt. men nånstans ringer en liten klocka att det som egentligen borde vara viktigt är mina nära och kära runt omkring mig. jag borde lägga lite mer energi på att vårda mina relationer till dem som betyder något. för vem vet hur lång vår tid tillsammans blir?

[if.you.can't.handle.me.at.my.worst.you.sure.as.hell.don't.deserve.me.at.my.best]

föreläsning

sitter på föreläsning. som handlar om arbete på fritidshem, det jag vill göra när jag blir stor. men trots att ämnet verkligen borde tilltala mig och trots att förelsaren är helt okej så kan jag inte alls förmå mig att fokusera på vad det är hon faktiska säger. trött, är jag. helt overkligt trött trots att jag ändå gick och la mig tidigt igår. och så är det kallt. kallt, kallt, kallt.

hm... föreläsaren berättar precis om ett barn som ritade serier om hur han dödade henne och andra på fritidset. och hon hakade på den idé och gjorde en liten film där hon dödar honom. och i sin tur gör han en film där han dödar henne igen. hur ska man reagera på detta då? ska man reagera? för min egen del kan jag tycka att det hela är lite makabert. fast min humor är ju faktiskt lite makaber och morbid emellanåt.

vill att det ska bli nästa vecka så att jag får vara på mitt fritds med mina goingar! måndag kommer att bli en bra dag då jag får jobba och kan fokusera på att vara i verksamheten med kidsen utan att ha ngån fånig vfu-uppgift som ska lösas. känner mig verkligen helt och hållet på riktigt färdig med skolan nu! vill bara börja jobba!

mest av allt just nu längtar jag efter sol coh värme.

23/2

halva fritidspedagogikkursen avklarad nu. känns bra och nästa vecka har vi tre dagars fältstuider på fritids :) tycker att det är på tiden, var ju längsen jag var där nu. dessutom ska jag jobba på måndag, hela dagen. det gillar jag :)

undrar om det alls är möjligt att bli mer trött på snön och kylan nu. vill ha vår nu!!! mest av allt just nu skulle jag vilja åka på semester och få njuta av solen och värmen nånstans..

[want.to.put.you.in.the.box.marked."things.i.don't.need.anymore"]

personlighetstest

bella tipsade om ett personlighetstest på sin blogg och det kunde jag ju inte låta bli att testa. och det här blev resultatet:

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, studievägledare, journalister, religionslärare.

 

känns inte helt illa men stämmer det?


träning

idag har jag faktiskt varit och tränat. fina bella ringde och undrade om jag ville med till gymmet. det ville jag ju så då kom hon och hämtade mig. jag har ju inte tränat på evigheter så jag tänker som så att det kan vara en bra idé att börja lite lugnt. rodde 2x2000 meter, fick en skittid men det kanske inte är så konstigt med tanke på hur längesen det var jag gjorde nåt över huvud taget... och så cyklade jag en kvart. nu har jag ont i benen.

men trots att jag är rätt missnöjd med mig själv och min insats så tänker jag inte lägga av den här gången, det kan ju trots allt bara bli bättre från och med nu. jag tänker hänga med bella till gymmet så ofta jag kan för det är faktiskt dags att göra nåt åt mig själv nu.

RSS 2.0