rom & valborg

rom var ju bra. mycket gå... och turistat mer än nånsin. men fick hunnit med det jag ville se iaf :) men shemat var fan fullspäckat:

landade på leonardo da vinci-flygplatsen vid 13.00, typ på fredagen. kom in till rom, med tåg, vid 14.30 (tåget var försenat... och skruttigt. expresståg? kul skämt!). mötte upp familjen där på terima (roms centralstation). och därifrån bar det av raka vägen till st.peters kyrkan. riktigt stor kyrka alltså... och pappa sa en klok sak... ungefär: "det är rätt så märkligt hur katolska kyrkan har samlat på sig alla dessa rikedomar istället för att hjälpa fattiga och lidande..." och det hade han ju rätt i pappsen.
sen hem till lägenheten vi bodde i för att vila lite. trött som faan. min dag hade ju trots allt börjat kl. 03.30...
sen middag, pizza på ett ställe som inte var så bra. och tidigt i säng.


lördagen besökte vi sixtinska kapellet. väldigt mycket folk... hade kanske uppskattat det mer om det hade gått att gå runt i sin egna takt och titta, men att stanna upp och titta lite extra på något var det inte tal om, folkmassan ville framåt! och tyvärr så fick man inte fotografera alls i själva sixtinska kapellet... lite tråkigt, tur att man har minne som en elerfant :p
nästa mål var trastevere (gamla stan) som mamma ville se igen. för där hade det varit så fint och mysigt för 40 årsen... aja, vi tänkte ta en promenad dit, men det var inte helt lätt. för där nånstans slutade vår TPS (pappa) att fungera. så det blev en taxiresa ist.
taxi-gubben: do you want to go right or left?
pappa: si. si.
alex och jag fick styra upp det hela.
taxi-gubben: where to? wich number?
pappa: si. si.
åter igen fick alex styra upp det.
hahaha
god carbonara till lunch. sen blev det ett café där jag åt sååå god glass.
efter glass och kaffe delade vi på oss och jag och mamma gick för att kolla in fontana di trevi och spanska trappan. fick kastat en slant i fontänen och önskat. spanska trappan såg man tyvärr inte så mycket av, men jag antar att det var den som dolde sig under allt folk :)
middagen blev pizza, igen. den här gången på en trevlig restaurangs uteservering.

söndagens turistmål var colosseum. och shit vad stort det var! och när vi gick runt där och tittade så slogs jag av tanken på de gamla romarnas blodtörst.... hur människoliv kan få hanteras på det sättet, bara för att roa. för att endel anser  att de står över andra och därför har rätt att behandla dem hur som helst... och nej, det gäller inte bara romare...

och på måndagen var det dags att åka hem. men innan vi åkte han vi med en god lunch på ett trevligt ställe.

så nu har jag iaf varit där och sett det. nåt man borde hinna med nån gång i sitt liv. men åker jag till italien igen så blir det inte rom.
____________________________________________________________________________________________

valborg nu då. ska hem till adam och bella. grilla och dricka lite öl i trevligt sällskap på lagom nivå. mycket bättre än så blir det inte :)
imorron ska vi fira mammas födelsedag med resten av släkten, picnic på norums holme. ska bli nice.


påsklov!

så har jag äntligen påsklov! sååå skönt, behöver verkligen det. har ingen energi kvar nu. och motivationen är oxå borta, har ingen lust längre. men aja, det kanske ordnar upp sig under den här veckan.

påskkalas hos mamma och pappa på lördag. kusiner och sånt. ska bli kul! hoppas att lill-gnomen kommer oxå.

[jag.har.oxå.ett.liv]

RSS 2.0