hur sjukt får det bli

läste precis den här artikeln på aftonbladet.se som handlar om att soldater, under revolten i egypten, utsatte kvinnor för s.k. "oskuldstester". detta för att det skulle bevisas att kvinnorna inte var oskulder, för då kunde de inte anklaga soldaterna för våldtäkt. för det första ställer jag mig frågan om man inte kan bli våldtagen om man nu redan har legat med någon? för det andra undrar jag HUR SJUK FÅR MÄNSKLIGHETEN LOV ATT BLI?? oskuldstester what so ever är helt vrickat.

igår läste jag en annan artikel på aftonbladet.se där det beskrevs hur en kvninna i indien eller pakistan hade skurit penisen av en man som försökte våldta henne. penisen var dessutom inlämnad som bevis mot mannen. hurrade inombords när jag läste detta. faktiskt. jag är egentligen inte för våld i någon form men våldtäkstmän (och pedofiler såklart) ska fan bara ha det! spread the word och jag skulle tro att färre män skulle våga utsätta en kvinna för våldtäkt eller våldtäktsförsök.

lyckligt lottad?

ja, jag erkänner. jag är typen som oftare gnäller än talar om hur bra jag har det, särskilt här och på fb. det kan vara den lilla, eller stora, drama queenen i mig som gör det eller så tar jag de bra sakerna för givet... i vilket fall som helst tycker jag själv att det är en rätt så tråkig attityd i det långa loppet och tänker därför försöka vara mer positiv. hey, jag har ju faktiskt så otroligt mycket att vara glad över :)

i skrivande stund borde jag faktiskt egentligen fortsätta skriva om vad adhd är för att det senare ska in i projektarbetet om flickor med adhd. har suttit och jobbat med det nu på förmiddagen och efter en bit producerad text var det faktiskt dags för en belöningscigarett och lite paus. anyways, när jag stod ute på balkongen och rökte slogs jag av hur bra jag faktiskt har det nu.

jag är i sluttampen av den näst sista terminen av min universitetsutbildning (bara en sån sak, vem hade kunnat tänka sig det?!), vilket betyder att jag är helt klar med densamma i januari nästa år och efter det så kommer jag att få jobba med det jag vill och verkligen tycker om. jag menar, vem vill inte ha ett jobb som man ser framemot att gå till varje morgon?

jag har en lägenhet (en hyresrätt men wtf!) som inredningsmässigt mer och mer börjar komma till form och bli som jag vill ha den, det har tagit tid och är långt ifrån färdigt än men det går framåt. jag gillar den och jag tror att den gillar mig med.

jag har föräldrar som för det mesta är världens bästa. hur hade mitt liv sett ut utan dem? fy, det vill jag inte ens tänka på. tur att de finns!

jag har på riktigt de bästa kusiner man kan tänka sig, tycker så mycket om dem och vi har verkligen kul ihop när vi ses. och som det blir när åren går så har det tillkommit flick- och pojkvänner till nämnda kusiner, vilka också de är underbara.

jag har dessutom de finaste vännerna, de kanske inte är så många men de är på riktigt och jag skulle aldrig vilja vara utan dem. vänner som man kan vara sig själv med både genom skratt och tårar och helt enkelt får vara den man är. och så finns det en hel drös med andra goa människor runt omkring.

och självklart finns det en hel mängd med andra saker i mitt liv att vara nöjd med. mig själv t.ex. och det är väl kanske inte så särskilt jante-svenskt men på det hela taget är jag nöjd med den jag är. och eftersom jag är (förutom ödmjuk;)) insiktsfull så är jag helt och hållet på det klara med att jag, precis som alla andra, har fel och brister. endel av dessa fel och brister behöver jag väl jobba lite med, andra kan få vara som de är.

så ja, jag anser att jag just nu har det väldigt bra. och sen om det är ödets lotteri eller om man är sin egen lyckas smed låter jag vara osagt...

gillart!

gillar mitt liv nu! det är verkligen vår, sol och värme. jag har massor med godingar i mitt liv som det skrattas mycket med, vilket faktiskt är oh, så viktigt ;) känner på mig att om sommaren fortsätter i samma stil så kommer den att bli helt grym!

men innan jag egentligen börjar tänka på sommaren, iaf lekdelen, så ska kursen i spcialpedagogik avslutas. det är lätt den bästa kursen jag ha läst hittills!  hade velat läsa specialpedagogik en hel termin... specialpedagogik har ju alltid intresserat mig (eller iaf sen jag började jobba inom skola/barnomsorg hösten -06), allt är så intressant och jag vill bara ha mer, bredare och djupare kunskap i området. kursen ska iaf avslutas med ett fördjupningsarbete om flickor med adhd. att det blev just flickor med adhd är för att pojkar med adhd är klart överrepresenterade, det finns inte lika mycket forskning om flickor med adhd, diagnosmaterialet utgår från pojkarnas symtom, flickor får oftare diagnosen senare än pojkar, detta gjorde att jag och en annan av tjejerna i kursen ville gräva lite djupare i det hela.

ikväll blir det fest hos en kusin och hans sambo. ska bli riktigt kul! och imorron blir det födelsedagskalas hos en annan kusin :)

RSS 2.0